Kam po maturitě?

16.03.2012 17:46

E-mail ze dne 16. března 2012:

Vážení výchovní poradci,

vytvořili jsme pro Vás a Vaše studenty unikátní přehled pro přijímací zkoušky na VŠ 2012.

V přehledné tabulce najdete všechny vysoké školy v republice, informace o datu konání přijímaček a případném prominutí zkoušek. Můžete je stáhnout či vytisknout na svou nástěnku z tohoto PDF. Zvlášť pro veřejné i státní a také soukromé vysoké školy.

Velká část vysokých škol uzavírá příjem přihlášek koncem února nebo v březnu. Přehled veřejných vysokých škol, které přijímají přihlášky i v pozdějším termínu najdete zde.

Přestože jsou přijímačky většiny oborů ještě daleko, plánují již některé veřejné vysoké školy i 2. kola přijímacího řízení. Jejich přehled budeme pravidelně doplňovat, stav k začátku března najdete v tomto přehledu.

Jak se dostat na nejžádanější obory: aktualizace pro rok 2012
Jaká byla pravděpodobnost přijetí na medicínu, právo, ekonomii a další žádané obory v minulém roce? Jaké jsou konkrétní požadavky k přijímačkám na jednotlivých školách? Kdy se přijímačky konají a jaká je doporučená literatura? To vše najdete v přehledu v našem článku.

Dny otevřených dveří březen 2012
Kromě 2 výjimek (Fakulta textilní TUL 9. 3. a Fakulta managementu VŠE 17. 3.) žádné termíny veřejných a státních vysokých škol nejsou vypsány. Naopak většina soukromých škol pořádá dny otevřených dveří – oba přehledy jsou ke stažení zde.

Další aktualizované články:
Vypsali jsme již nové termíny oblíbených nultých ročníků 2012/2013. Kurzy se konají v Praze, Brně a Ostravě.
Příprava na poslední chvíli – intenzivní týdenní příprava na přijímací zkoušky psychologie,žurnalistiky a politologie. Místo konání Praha.
MissMaturita.cz se blíží ke konci – 31. března se definitivně rozhodne o Miss Maturita a Mr. Maturant. Na Facebooku soutěže probíhá další minisoutěž o nejhezčí fotografii z maturitního plesu.
Mapu VŠ a odkazy na naše stránky www.kampomaturite.cz jste v uplynulém měsíci mohli najít v celostátních denících (např. Právo, MF Dnes).

Přejeme úspěšný březen,

tým vzdělávací agentury Amos

KPM

Adresát: info@skola-agc.cz

Příspěvek byl publikován v rubrice Škola a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.