Energie – budoucnost lidstva

Ve středu 16.4.2014 se na naší škole již podruhé konala osvětová beseda s názvem Energie – budoucnost lidstva. Beseda byla určena pro žáky oboru E1 (Elektrikář), protože to je jejich obor a pro žáky oboru IT3 (Informační technologie) jako doplnění látky aktuálně probírané v rámci fyziky.

Při výkladu vedeném zkušenými lektory se žáci dozvěděli o výhodách a nevýhodách jednotlivých druhů energií. Byl kladen důraz na odbourávání různých polopravd a lží, kterými sdělovací prostředky ovlivňují názory neznalých lidí. To platí zejména o údajné škodlivosti jaderné energie. Výklad byl doplněn i praktickými ukázkami solárních panelů a měření radioaktivity pozadí a různých předmětů, včetně dobrovolníka z řad studentů.

Myslím, že beseda se všem zúčastněným líbila a že byla přínosná. Bude-li beseda probíhat i příští rok, rádi ji našim žákům opět zprostředkujeme.

Ing. Stanislav Jakoubek

foto z besedy:

Příspěvek byl publikován v rubrice Škola a jeho autorem je admin. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.